Denia, bruisende stad

Hieronder vind u informatie met betrekking tot het dorp Denia, aan de Costa Blanca in Spanje, Casas Real beschikt over een groot aanbod aan onroerend goed te koop en te huur in Denia, voor een overzicht klikt u hier.

Denia is ten noorden van Javea gelegen en wordt beschouwd als het meest noordelijke deel van de Costa Blanca kust. Er wordt gezegd dat de zon hier 320 dagen schijnt per jaar. Denia en Javea zijn in tweeën gedeeld door de berg Montgo - In de volksmond ook wel de slapende olifant genoemd. De berg is zeer spectaculair en biedt een aantal wandelroutes.

Denia ligt direct aan de kust en biedt met haar 20 km strand en grote variëteit aan hoge kwaliteit restaurants en leuke barretjes veel plezier. De stranden in Denia zijn zeer breed en biedt veel watersporten mogelijkheden, zoals windsurfen, zeilen en snorkelen. Elk jaar worden de stranden wederom bekroond met de Europese Blauwe Vlag dat staat voor de hoge kwaliteit van het water en schone fijne zand.

Denia_playa.jpg


Ten noorden van Denia zijn er de mooie zandstranden genaamd Les Marines. Naar het zuiden van Denia ligt het rotsachtige gebied van Les Rotes met zijn spectaculaire baaien van transparante wateren die ideaal zijn voor iedereen die houdt van duiken of snorkelen.

Denia stad is sfeervol en groot en geeft een echt Spaanse gevoel. Het is een werkende stad in tegenstelling tot Javea (bijvoorbeeld) die veel meer een toeristische stad is. De belangrijkste straat in Denia heeft schaduwrijke platanen, veel cafes en designwinkels. Het is bijna alsof je in een grote stad bent, zoals Valencia of Alicante. Denia´s faciliteiten zijn uitstekend - een modern ziekenhuis, spa's, twee hoogwaardige golfbanen in La Sella en Oliva Nova.

's Nachts gonst het nachtleven in Denia, niet per se disco's maar meer met de honderden bars, live entertainment en restaurants, waarvan vele liggen aan de zee. Er heerst altijd veel charme en sfeer.

Denia is nogal geïndustrialiseerd, is dit niet een typisch vissersdorp draaiende als toeristische badplaats maar doordat vele mensen hier een vaste woon- en werkplek hebben, is het in Denia ook ´s winters zeer gezellig. Overwegende dat veel andere steden leeg voor in de winter staan de luiken in Denia van de restaurants en barretjes altijd omhoog. Denia bruist het hele jaar door met een goede variëteit aan voorzieningen en faciliteiten.

Zorg ervoor dat u de lokale markt bezoekt. De verkoop van verse groenten en fruit evenals de lokaal vervaardigde goederen en producten zorgt altijd weer voor een grote opkomst. De marktdag in Denia is op een maandag.

Een andere belangrijke mijlpaal in Denia is het oude 16e eeuwse kasteel in het midden van Denia aan de heuvel die een spectaculair uitzicht geeft.

Denia_castillo.jpg

Denia heeft een grote en kosmopolitische haven en een grote jachthaven. Vanaf hier kunt u naar de Balearische eilanden zoals Ibiza.

De naam Denia kwam van de Romeinen, die de naam de kust Dianum gaven en ontwikkelde als een belangrijkste basis op weg naar Noord-Afrika. Rond de 5e eeuw  werden de kathedralen verwijderd, die waren gewijd aan de West-goden. Rond 713 kwamen de volgelingen van de islam aan de macht en noemde veranderde de naam in Deniya. In het jaar 1036 kwamen de Spanjaarden aan de macht en kreeg het de naam Taifa de Deniya. Toen Jaime I de stad in beslag nam in 1244, noemde hij het Denia.

Denia heeft een grote opleving ervaren in het midden van de 19e eeuw door de productie en verwerking van rozijnen. Toen de rozijnen branch niet meer zo winstgevend was, richtte Denia zich op het toerisme, hetgeen de belangrijkste industrie is sinds de vroege jaren 1960.

Denia ligt dicht bij de snelweg A7 en ligt ongeveer halverwege tussen de luchthavens van Alicante en Valencia.

 

Prijsontwikkeling in Denia

 

 

Trovit, ¿Buscas Casa? - Pisos denia

 

 

Finca te koop in Moraleda De Zafayona, GRANADA, Spain (id: CR0207)
Finca te koop in Moraleda De Zafayona
Villa te koop in Altea, ALICANTE, Spain (id: NO3006)
Villa te koop in Altea
Villa te koop in L' Alfas Del Pi, ALICANTE, Spain (id: NO1193)
Villa te koop in L' Alfas Del Pi
Sluiten