Ibiza Informatie

Hieronder vind u informatie met betrekking tot Ibiza. Casas Real heeft een ruime selectie huizen te koop en te huur in Ibiza en omgeving, voor een overzicht klikt u hier.

Ibiza, in het Catalaans zegt men Eivissa. Men heeft het ook wel eens over la Isla Blanca "het Witte Eiland", wanneer men het heeft over Ibiza, dit vanwege de vele karakteristieke, eeuwenoude, authentieke, witgeverfde boerderijtjes, "finca´s". 
Ibiza is sinds lange tijd de populairste bestemming van de Balearen. De Balearen bestaan uit Mallorca (±3.600 km²), Menorca (700 km²), Formentera (het kleinste eiland), Ibiza (±550 km²) plus nog een honderdtal kleine onbewoonde eilandjes. Ibiza en Formentera, de twee zuidelijkst gelegen eilanden, vormen gezamelijk de Pijnboom eilanden, "de Pityuesen".
IBIZA is 41 km in lengte en 20 km breed. Kortom, waar je ook heen wilt op Ibiza eiland, het zal nooit langer dan maximaal een half uurtje in beslag nemen met de auto of scooter.
Ibiza dankt haar bekendheid niet alleen vanwege haar spannende en bruisende nachten, maar natuurlijk ook vanwege haar prachtige witte stranden met haar vele verscholen baaitjes, Cala´s genoemd, waar men zich in een paradijselijke omgeving waant, omgeven door het turkooise, glashelder water en omgeven door hoge steile rotsformaties. 

Ibiza, het meest trendy plekje op aarde!

De rots "Es Vedra" is het oriëntatiepunt van Ibiza. Sommige zeggen dat deze rots onder water is verbonden met de Peñon d´Ifach rots in Calpe, precies aan de andere kant van het water op het vaste land van Calpe. Beide rotsen lijken ook als twee druppels water op elkaar. 

De schoonheid van Ibiza en het magische waarmee het eiland omgeven is, zorgen ervoor dat Ibiza tot één van de meest trendy plekjes van Europa is. De indrukwekkende natuurpracht en de tolerantie de lokale bewoners op het eiland Ibiza, waren een reden voor kunstenaars om eind jaren ´50 vanuit de gehele wereld inspiratie te zoeken op Ibiza.
De decennialange aantrekkingskracht van kunstenaars naar Ibiza heeft  ervoor gezorgt dat er een grote kunstenaars scene op het eiland is ontstaan. Een groot aantal is bliven plakken en hebben inmiddels ateliertjes geopend over het gehele eiland Ibiza.  Daarnaast worden er wekelijks de welbekende trendy hippie markten georganiseerd waardoor winkelen op Ibiza een geweldige ervaring is.

Ibiza´s  bruisende nachtleven

Ibiza's spannende uitgaansleven vindt je vooral het 'West End' van San Antonio, de gay-scene houdt zich meer op in Ibizastad, met name in het gebied rond La Marina, de haven van Ibiza.

Clubs als Pacha en Amnesia en DJ's als David Guetta, Tiësto en Armin van Buren entertainen de feestgangers, waaronder ook vele bekende sterren van internationale allure. 

De barretjes op Ibiza zijn legendarisch, en in zeer grote aantallen over het eiland verspreid. In alle soorten en maten en voor ieder wat wils!
Van alle strandbarren en Chiringuitos behoren tot de trendy party bars van het WEST END toch wel tot de bekendste, hier geniet u van de echte IBIZA lounge muziek.

Clubs op Ibiza

Ibiza is 'the place to be' voor de beste uitgaansgelegenheden. Ibiza is een echt party eiland waar regelmatig bekende DJ's optreden in clubs zoals Pacha en Amnesia. Naast genieten van zon, zee en strand kun je op Ibiza dus ook prima feesten. Mensen van over de hele wereld komen naar Ibiza voor deze geweldige clubs. De beste clubs vind je in en rondom Ibiza-stad.

Club in Ibiza

Op zoek naar een goede club in Ibiza? Kies dan voor de Pacha. Pacha biedt ruimte aan 3000 feestgangers. Een entreeticket kan echter wel prijzig zijn. Je betaald op een avond met een goede DJ al snel 40 euro entree. Ook Club Amnesia op Ibiza is een aanrader met DJ's zoals Armin van Buuren en Roger Sanchez.

Ibiza beach club

De meeste clubs op Ibiza hebben meerdere danszalen, van R&B tot House. Ook zijn er diverse clubs op Ibiza met schuimparty's en beachparty's. De echte beach club feesten vier je natuurlijk aan het strand van Ibiza. Neem echter wel voldoende geld mee, de entree en drankjes kunnen duur zijn of zoek een leuke dude of girl en laat je trakteren. Een biertje bij Amnesia kost ongeveer € 10,-.

Gastronomie op Ibiza

Ibiza heeft ongeveer 2.000 restaurants en bistro´s op het eiland, waardoor u een ruime keuze heeft uit allerlei verschillende keukens van over de gehele wereld. Ook de Ibizakeuken heeft haar eigen specialiteiten, waaronder de dagelijks versgevangen vis, welke men absoluut moet proberen.

Winters op Ibiza 

In de wintermaanden, buiten het toeristische zomerseizoen, is er een geheel andere kant van het eiland te ontdekken. Ibiza is dan bedekt met groene velden, pinosbossen en groene bergtoppen. Tevens zijn er in februari de bloeiende amandelbomen, hetgeen een prachtig gezicht geeft. Het gehele eiland ruikt dan naar honingbloesem. Ibiza is zeker ook een prima winterbestemming.

Voor meer informatie over Ibiza kijk ook eens een keer op Ibiza-Reisgids.nl

Kijkt u ook even naar de Ibiza film van uw makelaar op Ibiza