Mallorca Informatie

Hieronder vind u informatie met betrekking tot Mallorca.  Casas Real heeft een ruime selectie huizen te koop in Mallorca, voor een overzicht klikt u hier.

Mallorca is het grootste eiland van Spanje (3640 km2). Gelegen in de Middellandse Zee maakt Mallorca, samen met Ibiza, Menorca en Formentera, deel uit van de Balearen. Het eiland is een zeer populaire toeristische bestemming met een bezoekersaantal van ongeveer 10 miljoen per jaar. Het is een mooi en exotisch Spaans eiland dat wordt beschouwd als één van de aantrekkelijkste party eilanden van Spanje.

Er zijn tal van attracties op Mallorca. Er zijn de prachtige grotten van Mallorca, dat ondergrondse meren heeft. Het grote waterpark resort "Aquacity" is een aanrader. "Marineland" laat veel zien van het marine leven en beschikt over de grootste collectie haaien in Europa tevens heeft het een indrukwekkende reptielenzoo. Er zijn veel winkels en bars om te ontspannen op de Placa Major, het grote 19e eeuwse plein in Mallorca.

De luchthaven van Palma ligt op slechts 8 km buiten Palma de Mallorca. Het is de derde drukste luchthaven in Spanje en tijdens de zomermaanden wordt het de drukste in Spanje! Het behoort tot de top twintig luchthavens van Europa.

Mallorca is geen uitzondering op de rest van Spanje voor haar typisch traditionele Spaanse feesten.

De Drie Koningen, dit is de kersttijd voor de Spanjaarden, waarbij de lokale kinderen hun schoenen buiten laten het raam zetten. Deze worden dan met voedsel gevuld. De schoenen zullen verdwijnen en worden vervangen door cadeautjes in de ochtend.

Semana Santa (Heilige Week) is de Spaanse tijd van Pasen, dat duurt twee weken, Mallorca viert met feesten zoals 'Pancaritat' en Fiesta van de Engel.

Moros y Cristianos (Moren en Christenen) dit festival viert het herstel van het christendom in Spanje. De plaatselijke bevolking verkleedt zich als de Moren en de Christenen en bevechten elkaar opnieuw middels grote indrukwekkende optochten.