Altea Informatie

Hieronder vind u informatie over Altea aan de Costa Blanca in Spanje, voor ons complete aanbod onroerend goed in Altea druk dan op de volgende link: aanbod huizen Altea.

Van de "Punta del Mascarat" genesteld in een baai, Ligt Altea in een hoekje tussen de zee en de bergen, als een  bijna een symbolische afbeelding van de Costa Blanca. Altea is de mooiste stad op dit gedeelte van de Costa Blanca in Spanje met zijn stijlvolle haven, levendige boulevard en het prachtige oude centrum uitstekend boven de glinsterende Middenlandse zee.

Met de witte en blauwe koepel van de parochiekerk, Nuestra Señora del Consuelo of Virgen de Consuelo met haar fantastische blauwe dak als hoogste punt spreidt het dorp zich uit naar de Middellandse Zee. Kleine en prachtige baaien en stranden met de bekende witte bezitten dezelfde betoverende charme als het witte dorp zelf. Het is niet verwonderlijk dat dit schilderachtige dorp Altea is al lange tijd een populaire vluchthaven was voor kunstenaars. 

Op de weg de heuvel op zie je de occasionele kleine kunstgalerij of ambachtelijke winkel afhankelijk van welke route je kiest vervolgens komt iedere straat uiteindelijk uit op het centrale plein. In feite, in Altea tijdens de zomer is er iedere avond een kunstmarkt op het plein. Als winkelen niet op de agenda staat zoek dan een zetel in Bar Plaza op ditzelfde plein en geniet van zachte blues of jazz-muziek die past bij deze laid back locatie. Het is grappig om te vermelden dat er op dit plein vele feesten plaatsvinden omdat de locale bevolking van Altea hier altijd samenkomt. Op oudjaarsavond loopt het hele dorp uit om hier naar het slaan van de klok te luisteren en bij elke klokslag een druif te verorberen, een bekende traditie in Spanje op oudjaarsavond. 

Ga naar de kust en u vindt de Playa de la Roda, het strand in Altea. Het is behoorlijk smal met kiezels wat helpt verklaren waarom Altea bespaard is gebleven van het massatoerisme. Uiteraard op de boulevard in Altea is er geen tekort aan zeevruchten-restaurants die  voornamelijk op lokale rijst gebaseerde gerechten zoals paella en "arroz a la banda ' serveren. Vanaf hier is  er een spectaculair uitzicht op El Peñon de Ifach in Calpe naar het noorden en het strand van Albir en Benidorm's wolkenkrabbers naar het zuiden. 

Een van de plaatselijke opvattingen langs de kust, is dat Altea centrum nog echt op een oud Spaans dorp lijkt. De stad van Altea voelt een beetje verdeeld als gevolg van het passeren van de nationale weg N-332 die scheidt Altea een beetje tot strand en haven gebied. Altea, samen met de kerk, de meest aantrekkelijke plaats om te zijn.  Altea haven is gezellig met vele leuke restaurants en bars.  Je kunt vervolgens parkeren op de boulevard en lopen tot aan de oude stad of als je niet graag de klim doet kan je naar de top en het park in de buurt van de kerk.

De autosnelweg die de gehele Costa Blanca doorkruist, de A-7, heeft een afrit genummerd 64, die leidt tot Altea en de N-332 (Valencia - Alicante) . Het heeft een station op de FGV, Alicante-Denia lijn. Er is ook een busdienst die communiceert de gemeente met de rest van de provincie. De luchthaven van Altet (Alicante) is op 61 km.

Altea is ook slechts 11km van Benidorm en kan worden bereikt met lijn 10 bus. De bus rijd 4 maal per uur. Ook naar Albir, Calpe, Benissa en Moraira  gaan bussen en trein als je niet door de 3 tunneltjes wilt met de auto over de N-332.

Wonen in Altea zal je leven met happyness kwaliteit verrijken. Waar u kunt iedere dag maximaal zo genieten van u leven?  De Mediterrane sfeer zal u ontspannen maken en zorgeloos. Altea is de perfecte mix van een hoge klasse levensstijl, zonder dat u de authentieke charme van het Middellandse-Zeegebied hoeft te missen.

Wilt u een huis kopen in Altea ? Casas Real uw makelaar in Altea zal u zonder zorgen helpen bij het vinden van uw villa in Altea, of uw appartement in altea van uw dromen, en u helpen bij het bereiken van de hoogste vorm van levenskwaliteit.

Kijk voor meer informatie over Altea en de rest van de Costa Blanca ook eens op CostaBlanca-Reisgids.nl

Casas Real bied u eigendommen aan in vrijwel alle urbanizaties van Altea, waaronder Altea Hills, Santa Clara, Bello Horizonte etc etc, voor ons complete aanbod onroerend goed in Altea druk dan op de volgende link: aanbod huizen Altea.