Calpe Informatie

Hieronder vind u informatie met betrekking tot het dorp Calpe, aan de Costa Blanca in Spanje, Casas Real beschikt over een groot aanbod aan onroerend goed te koop en te huur in Calpe, voor een overzicht klikt u hier.

Calpe - Parel aan de Costa Blanca

Bekend om de boven alles uitstekende rots van de Peñon de Ifach. Rustige en uitgestrekte zandstranden. Duizelingwekkende rotsformaties die rechtstreeks uit de Middellandse Zee oprijzen. Het prachtige achterland met zijn bergen en groene dalen, die de kustlijn beschermen en verzekeren van het prachtige Middellandse Zee klimaat. Calpe verrast iedereen met haar enorme contrasten.

Levendige stad

Calpe is een enorm levendige stad tussen Altea en Benissa kust / MorairaCalpe meet een oppervlakte van 24 km² en telt ruim 25.000 inwoners. Met een compleet aanbod aan winkels en restaurants is Calpe het hele jaar door levend en toegankelijk.

De Peñon de Ifach is het toonbeeld van deze stad. Met zijn hoogte van 322 meter torent hij hoog uit boven de Middellandse Zee en is daardoor al zolang er mensen komen het boegbeeld van deze stad. De Peñon de Ifach is een nationaal park, maar heeft wel mogelijkheden tot bezoek. Via wandelroutes is deze rots te bezoeken en te bewonderen. Ook voor de bergsporters heeft de rots vele mogelijkheden. Een 30-tal routes is hiervoor uitgezet. Eenvoudige voor de beginners en hele zware voor de cracks onder u.

Aan beide kanten van de rots bevinden zich baaitjes met de twee prachtige, brede zandstranden omgeven door chique boulevards en eet- en drinkgelegenheden. Voor de moderne watersporter is hier alles te beleven en te huren. Beroemd in Calpe is verder nog haar grote zoutmeer, gelegen achter de stranden. Dit zoutmeer is een overblijfsel uit de Romeinse tijd en wordt nu bewoond en beschermd door een grote kolonie wilde flamingo's.


Calpe biedt nog meer

Maar Calpe biedt nog meer. Een stad waar moderne appartementen-complexen, hotels en jachthavens aan brede boulevards harmoniseren met de oude vissershaven en het centrum uit ver vervlogen tijden. Het oude centrum ligt tegen een berghelling en voorziet de bezoeker in vele winkelstraatjes en restaurants. Calpe, waar de plaatselijke bevolking trots is op haar verleden en nu de toeristen en bezoekers welkom heet met een warme gastvrijheid en vriendelijkheid.

Wonen

Woonwensen kunnen in Calpe op elk gebied ingevuld worden. Er zijn knusse appartementen en villa's voor vakanties. Maar ook de liefhebber van een appartement of villa voor permanente bewoning wordt op z'n wenken bediend. Rondom het centrum van Calpe - gedeeltelijk in de heuvels - liggen urbanisaties met villa's in uiteenlopende stijlen. Van een zeer moderne bouwstijl tot de typische mediterrane stijl. Vrijstaande villa's en geschakelde villa's. Genoeg variatie. En allemaal op maximaal enkele minuten van het strand en het centrum van Calpe.

Rijke cultuur en historie

Calpe is een stad met een rijke cultuur en historie. Door haar strategische ligging aan de kust heeft het door de eeuwen heen altijd als een magneet bewoners en bezoekers aangetrokken. De Romeinen, Iberianen en de Moren hebben er in een tijdsbestek van 20 eeuwen strijd gevoerd en genoten van deze prachtige locatie. Van al deze beschavingen zijn nog resten te vinden in de plaatselijke musea en op tentoonstellingen.

Voor meer informatie over Calpe of andere dorpen een de Costa Blanca kijk ook eens op CostaBlanca-Reisgids.nl