Moraira Informatie

Hieronder vindt u informatie over Moraira, Costa Blanca. Casas Real biedt een breed scala van eigenschappen te koop en te huur in Moraira. Voor een overzicht, klik dan hier.

Moraira - Aan de Costa Blanca

De kleine kuststad Moraira is een onderdeel van de gemeente Teulada. Gelegen aan de kustweg van Calpe en Benissa. Met slechts een paar hotels, het is nogal stil en rustig in Moraira en de relatief nieuwe jachthaven is een publiekstrekker.

Moraira is een sfeervol oude vissersstadje met veel prachtige baaitjes en afgelegen inhammen.  Lange tijd was Moraira een arm vissersgehucht terwijl zich elders het toerisme ontwikkelde.  Tegenwoordig bezit Moraira een van de beste jachthavens van de regio.  In de heuvels rondom Moraira liggen de meest imposante urbanisaties met schitterende villa's en prachtige volgroeide flora. 

Moraira heeft een gemiddelde van 320 zonnige dagen per jaar, waardoor het een bestemming is voor het gehele jaar, met de prachtige jachthaven, vele winkels en restaurants.

Moraira naar Calpe.

Moraira heeft 2 blauwe vlag zand stranden, één naast het centrum, en een tweede langs de kustweg naar El Portet welke ideaal is voor zwemmen en watersport. 

De kustweg van Moraira naar Calpe is prachtig.  Kronkelend langs inhammen en baaitjes met een voortdurend wisselend uitzicht over zee.  Er zijn volop restaurantjes om onderweg gezellig te pauzeren en van de omgeving te genieten.

Vanwege de geïsoleerde ligging in groene heuvels en het mooie Playa de l'Ampolla heeft Moraira zich tot een rustige, sympathieke en tegelijkertijd moderne vakantieplaats ontwikkeld.  De baaien zijn ideaal voor zwemmen en watersport.  Naast de prachtige jachthaven heeft Moraira veel winkelgelegenheid en horeca.  Het kleine compacte centrum is vrijwel vlak en biedt gezellige winkels, kledingzaken, restaurants en een wekelijkse markt.  Bezoekers die met de auto naar Moraira komen, kunnen kiezen uit diverse grote parkeerterreinen.

Moraira beschikt over acht kilometer kustlijn van Morro de Tamarit tot Punta de L'Estrelle, omgeven door een zee die altijd blauw en warm is.  Sommige stranden hebben fijn zand voor de moderne bezoeker die houdt van levendigheid en toerisme.  Andere stranden liggen in kleine baaien omgeven door rotsen, ideaal voor de bezoekers die houden van rust en intimiteit.  Natuurlijk is zoals aan de hele Costa Blanca de service van een niveau die uniek is in Europa. Alles wat maar te wensen valt, is te verkrijgen.  Op het gebied van watersport of andere outdoorsporten, culinair, voorzieningen als medische zorg, banken, verhuur, noem maar op.  Alles wordt eraan gedaan om de bezoekers te vermaken en te plezieren.

Wonen

Moraira wordt behalve door een prachtig centrum ook voor een belangrijk deel gevormd door sfeervolle urbanisaties vanaf de kustlijn tot in de heuvels met veelal schitterende uitzichten.  Zoals El Portet, de mondaine wijk die vanaf een rots uitkijkt over centrum Moraira, Cap Blanc met droomvilla's direct aan zee, Pla del Mar, Benimeit en La Sabatera met prachtige groene lanen, grote volgroeide bomen en bloeiende struiken.  De meeste urbanisaties bestaan uit traditionele Spaanse villa's.  Praktisch elke villa beschikt over mooi berg- of zeezicht.  Langs de kustlijn liggen de eerstelijns villa's met uniek zicht over zee van centrum Moraira tot aan Calpe toe.  Een villa kopen in Moraira is niet eenvoudig, aangezien men moet kiezen uit een breed gala van zeer charmante urbanisaties.

Omgeving

Qua locatie hoeven de bewoners en bezoekers niets meer te wensen.  Moraira ligt spectaculair tussen heuvels, boomgaarden, wijngaarden en de kust.  Het dorp beschikt over al het moois dat binnen een klein aantal kilometers te vinden is.  Een schitterend achterland dat direct bij Moraira zelf al begint en een beeldschone kuststrook die zich onderscheidt door de unieke baaitjes en uitzichtpunten.

Mooiste route aan de Costa Blanca

De kustweg van Moraira via Benissa naar Calpe, met een lengte van 16 kilometer, mag met recht tot de mooiste routes aan de Costa Blanca worden gerekend.  Kort langs de kust met prachtige vergezichten over de Middellandse Zee met steile rotsen en omgeven door stroken pijnboombos.  De inwoners van Moraira hebben een prachtige mix gecreëerd voor de vele bezoekers en eigenaren van de prachtige villa's, zonder dat het ten koste is gegaan van alles wat de streek zo mooi maakt.

Teulada

De moedergemeente van Moraira, Teulade, ligt zes kilometer landinwaarts.  Moraira is het kustplaatsje en Teulada is de gemeente.  Met smalle, kronkelende straten en Moorse architectuur herinnert Teulade nog altijd aan het woelige Moorse verleden.

Lekker eten

Moraira staat bekend als het centrum van gastronomie aan de Costa Blanca en heeft een aantal prestigieuze internationale restaurants.  In de herfst organiseren zij een Gourmet Festival waarbij internationale chefs worden uitgenodigd.