Huis kopen Altea

Snel en gemakkelijk een huis kopen in Altea aan de Costa Blanca in Spanje. Maak uw keuze uit meer dan 150 woningen en profiteer van een kosteloze begeleiding bij de zoektocht naar uw droomhuis. De makelaars van Casas Real spreken zowel Nederlands als Spaans en hebben meer dan 20 jaar ervaring met het verkopen van woningen in Altea.

Voordelen van een huis kopen in Altea bij Casas Real:

 • Uitgebreid woningaanbod: meer dan 150 woningen te koop in Altea
 • Spaans en Nederlands sprekende makelaars
 • Begeleiding bij aanvragen van NIE-nummer: uw fiscale nummer in Spanje
 • Meer dan 20 jaar ervaring met huizen verkopen in Altea

De makelaars van Casas Real begeleiden u intensief bij het aankopen van een woning in Altea. Het maakt daarbij niet uit of u permanent wil wonen in Spanje of het huis in Altea wil gebruiken als vakantiewoning.

 • Advies bij alle juridische en technische aspecten van uw verhuizing naar Spanje
 • Gratis begeleiding bij het aankoopproces
 • Uitgebreide inspectie op aan te kopen woning: zowel fysiek als administratief
 • Meer dan 3.500 huizen, villa, finca’s en appartementen te koop in Spanje

Naast het woningaanbod op onze website hebben wij ook woningen van 150 andere makelaarskantoren aan de Costa Blanca tot onze beschikking. Zo bent u ervan verzekerd dat u altijd een geschikt huis vindt. Hier vind u meer informatie over de unieke werkwijze van Casas Real: Waarom Casas Real

Bekijk alle huizen in Altea

Bekijk het aanbod huizen in Altea >>

Over Altea

Altea is een kleine stad in Spanje en ligt op ongeveer 50 kilometer ten noordoosten van de stad Alicante en ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Valencia. Altea ligt in de provincie Alicante en telt meer dan 20.000 inwoners. In de zomermaanden is het er echter een stuk drukker en kunnen er door het toerisme tot wel 50.000 mensen aanwezig zijn in dit voormalige vissersdorpje. Dit maakt Altea een unieke plek om te wonen of om vakantie te vieren. Door de diversiteit van het stadje is Altea erg in trek bij alle generaties. Geniet bijvoorbeeld van de authentieke restaurantjes in de oude binnenstad, bekijk de historische huizen uit de tijd van de Moren of drink een cerveza aan de gezellige boulevard.

Tjeerd Geerts

Contact met makelaar Tjeerd Geerts

Telefoon: + 34 96 112 7585
E-mail: [email protected]

Neem direct contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Cultuur en bezienswaardigheden in Altea

Altea kent een rijke historie en er zijn diverse prachtige bezienswaardigheden. Te denken valt aan:

 • Het pittoreske centrum van Altea
 • De verschillende stranden aan de Middellandse Zee
 • Altea la Vella: het oudste dorpje van Altea
 • Architectuur uit de tijd van de Moren
 • De Russisch-orthodoxe kerk Iglesia Ortodoxa Rusa
 • De Virgin del Consuelo kerk

In Altea vindt u twee schitterende kerken: boven op de berg is de Virgen del Consuele kerk met blauw witte koepel gevestigd, een echte trekpleister. Daarnaast vindt u de Russisch-orthodoxe kerk Iglesia Ortodoxa Rusa ter hoogte van Altea Hills. Ook zijn er talloze smalle straatjes en verschillende kunstwerken te bewonderen en prachtige witte huisjes uit de tijd van de Moren.

Altea: een culturele ontmoetingsplaats

Altea wordt ook wel de culturele hoofdstad van Valencia genoemd. Dit komt doordat in de jaren ’50 en ’60 verschillende kunstenaars, schrijvers en schilders naar Altea trokken om kunst te maken. Dit is nog steeds terug te zien in het straatbeeld van Altea.

Wonen in Altea

Wonen in Altea voelt aan als een vakantie waarbij u niet naar huis hoeft. Doordat de meeste buurten zijn voorzien van een toegangspoort, waarachter alleen mensen komen die er wonen of op bezoek zijn, is Altea ook nog eens een zeer veilige plek. Geniet van de Spaanse rust, de prachtige zandstranden met uitkijk op de Middellandse Zee en het heerlijke microklimaat waardoor ook de winters heerlijk zacht zijn.

Bekijk ook onze andere huizen in Altea

Villa’s in Altea

Villa’s kopen in Altea

Appartementen in Altea

Appartementen kopen in Altea

Finca’s in Altea

Finca’s kopen in Altea

Nieuwbouw in Altea

Nieuwbouw kopen in Altea

Maak een afspraak met onze makelaars

Voor meer informatie over het kopen van een huis in Altea of het plannen van een bezichtiging neemt u telefonisch contact op met een van onze makelaars via +34 96 112 75 85 of per e-mail via [email protected].