Albir Informatie

Hieronder vind u informatie met betrekking tot het dorp Albir, aan de Costa Blanca in Spanje, Casas Real beschikt over een groot aanbod aan onroerend goed te koop en te huur in Albir, voor een overzicht klikt u hier.

Playa Albir behoort tot de gemeente Alfaz del Pi dat drie kilometer landinwaarts gelegen is vlakbij de Sierra Helada. Gedurende de laatste jaren is Playa Albir uitgegroeid tot een zelfstandige badplaats.  Albir ligt iets ten noorden van Benidorm, tussen het bekende Altea en Benidorm in. Het centrum van Albir is een beetje mondain en zeer verzorgd! Het is hier een stuk rustiger dan in het hectische Benidorm, maar Albir biedt haar vakantiegasten gezellige terrasjes, mooie boetiekjes, een fraaie wandelboulevard en natuurlijk zon, zee en strand!

De naam Alfaz komt van het Arabisch en betekent "vruchtbaar land".   Alfaz del Pi was oorspronkelijk een versterkte dorpskern in het binnenland om de aanvallen van de Berberse zeerovers af te weren.   Nu, 500 jaar later is Alfaz del Pi een toeristisch bestemming die zich heeft ontwikkeld op menselijk, culturele en stedelijke niveau.  Van de 12.547 inwoners zijn er zo'n 6.000 buitenlands en van 54 verschillende nationaliteiten.  

Het kleine langgerekte centrum is voorzien van winkels, restaurants en terrassen, supermarkten met een internationaal aanbod van artikelen en voedingswaar.  Er is een busverbinding naar Altea en Benidorm.

De Raco del Albir Beach is een mooi kiezelstrand. Natuurlijk worden u hier verschillende watersportmogelijkheden aangeboden.  Er is ook een gratis naaktstrand aan de voet van de Sierra. 

De marmeren wandelpromenade met palmen wordt ook 'El paseo de las Estrellas' genoemd  omdat er sterren zijn aangebracht  met de namen van acteurs, die in Albir zijn geweest ter gelegenheid van het jaarlijkse film festival dat plaatsvindt in juli.

Het klimaat is mediterraan en buitengewoon mild.  De zachte en stimulerende temperaturen en een relatieve vochtigheidsgraad van gemiddeld 65% zijn optimaal voor de gezondheid.

De gemoedelijke sfeer is mede te danken aan het klimaat, de bewoners, en de bezoekers het gehele jaar door.  Albir presenteert zich zelfbewust als een kleine mooie badplaats om van hieruit historisch gegroeide cultuurlandschappen, afwisselende natuur, en markante steden te bezoeken.  Het is onderdeel van een regio waar heel wat te ontdekken valt.

Kijk voor meer informatie over Albir en de rest van de Costa Blanca ook eens op CostaBlanca-Reisgids.nl