Javea Informatie

Hieronder vind u informatie over Javea aan de Costa Blanca in Spanje, voor ons complete aanbod finca´s, villa´s en appartementen in Javea drukt u aub hier.

Javea ligt in de schaduw van de dominante berg Montgo, tussen Denia en Moraira, in het noordelijke gedeelte van de Costa Blanca en is één van de meest populaire badplaatsen van de regio. De stad begon 30 jaar geleden een grote aantrekkingskracht te krijgen op de Noord Europeanen en veel van deze bezoekers hebben Javea nooit meer verlaten waardoor er een bloeiende ex pat gemeenschap is ontstaan tot op dag van vandaag. Jávea met haar prachtige zand stranden is een aantrekkelijke bestemming met veel bezoekers.

Javea is opgedeeld in drie delen: Javea Pueblo (de oude stad); Javea Puerto (het bruisende havengebied) en Playa de Arenal (het belangrijkste strand). Vandaag de dag zijn de oude stad en de haven eigenlijk één geheel geworden dankzij  de vastgoedontwikkeling die op de weg van de stad naar Playa de Arenal op ongeveer 3 kilometer nieuwe appartementencomplexen heeft neergezet langs het rotsachtig strand tot aan de haven.

Het gezellige oude centrum van Javea is zeker de moeite waard om te bezichtigen. Tijdens het wandelen kunt u genieten van de prachtige voor Javea kenmerkende witte gebouwen met haar Gotische kenmerken. Neem ook een kijkje in de Gotische kerk van San Bartolome en bezoek de drukke markt voor levensmiddelen met haar kramen vol verse vis, groenten en fruit uit de regio.

Tegenwoordig zijn de meeste havens in toeristische bestemmingen veranderd in trendy jachthavens met designer winkels outlets, maar niet Javea. Hier functioneert de haven nog steeds als een vissershaven met jachten afgemeerd in dezelfde omgeving. Gezellige barretjes en restaurants zorgen voor een heerlijke Spaanse sfeer, daarnaast is het uitzicht over de baai hier spectaculair te noemen. Tijdens de eerste week van september is het de thuisbasis van meerdere, voor Noord Europeanen, ongebruikelijke typische Spaanse fiestas. Stieren worden bijvoorbeeld losgelaten in een tijdelijke opgebouwde arena. Lokale jongeren wagen zich in de arena maar springen snel in zee als de stier zich naar hen richt. Het doel is om de stier ook in het water te krijgen. U zult zien, stieren blijken goede zwemmers.

Playa de Arenal is Javea´s bekendste strand. Het is een gebied dat zich uitstrekt over niet meer dan 300m, van het goed gelegen Parador hotel in het noorden tot het lounge restaurants van vis en schaaldieren in het zuiden. Er tussen liggen tal van cafes en restaurants  aan de brede boulevard waar de lokale Spaanse bevolking en toeristen graag flaneren.

Het strand zelf is fantastisch met prachtig fijn, goudkleurig zand. Er zijn, klimrekken en volleybalnetten op het strand die populair zijn bij spelende kinderen. Slechts 8 kilometer ten zuiden van Playa de Arenal is de rots "Cabo de la Nao", die een prachtig uitzicht biedt  over Javea. Zelfs Ibiza is op een heldere dag te zien. Voor het complete bestand van Casas Real, uw nederlandstalige makelaar in Javea, klik hier

Voor meer informatie over Javea en andere dorpen op de Costa Blanca kijk ook eens op CostaBlanca-Reisgids.nl